Hatland

Info over het merk Hatland

Over Hatland.

één uit duizenden
Bij Hatland wij ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe collectie van outdoor en stedelijke hoeden twee keer per jaar, wat ons uniek maakt. We produceren onze hoeden met veel zorg en aandacht en zijn in staat om deze uit voorraad uit te leverbaar.

hoge kwaliteit
De Hatland logo benadrukt waar wij voor staan. Hatland hoeden zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. Traditioneel, bever bont symboliseert de hoogste standaard in de buitenlucht hoofddeksels. Het is sterk, duurzaam en geeft bescherming, zelfs onder de meest extreme buitencondities.

meer dan alleen een hoed
Ervaar het ultieme gevoel van buiten met een hoge kwaliteit hoofddeksels. Gemaakt met passie en expertise, Hatland hoeden passen bij een actieve levensstijl.

Productinformatie;

We weten niet precies wanneer het gebeurde, maar Hatland is een onmisbaar accessoire geworden voor duizenden mensen over de hele wereld. Het is de hoed of pet die je meeneemt op avonturen en tijdens maken van een wandeling of fietstocht. Onze hoeden zijn voor liefhebbers en met de juiste zorg kan het product lang meegaan en blijft het een lange mooi. Met het juiste onderhoud kan je de levensduur van je hoed verlengen. We hebben een aantal onderhouds- en reinigingstips voor jou op een rij gezet.

Onderhoudsinstructies;

REINIGEN VAN STOF EN VUIL;

Een hoed van stro kan met een vochtige doek afgenomen worden. Voor het reinigen van een vilten hoed kan een zachte borstel gebruikt worden (een harde borstel kan het vilt ruw en lelijk maken). Begin aan de linkerkant van de hoed en borstel tegen de klok in naar de achterkant van de hoed, helemaal rond. Op deze manier voorkom je dat het vilt ruw en lelijk wordt.

REGEN;

Als je viltenhoed nat wordt, draai dan de sweatband naar beneden en plaats de hoed hierop zodat deze in zijn natuurlijke vorm droogt. Plaats de natte hoed niet op de hoedrand, hierdoor verliest de hoed zijn originele vorm. Gebruik nooit een föhn, radiator, lamp of autoruit om de hoed te drogen; de combinatie van hitte en transpiratie kan de sweatband laten krimpen.

WATER- EN OLIEVLEKKEN;

Water- en of olievlekken kunnen worden gereinigd met een beetje talkpoeder of maïszetmeel. Gebruik nooit vloeibare reinigingsmiddelen omdat dit het vilt kan beschadigen. Lukt dit niet, breng de hoed dan naar een professionele stomerij. Zweetvlekken vereisen bijvoorbeeld professionele zorg omdat ze zich diep in het vilt kunnen nestelen.

OPSLAG EN BEHANDELING;

Draai de sweatband eens in de zoveel tijd naar beneneden als je de hoed niet draagt. Dan kan deze drogen en luchten. Bewaar de hoed altijd op een Hatcone of ondersteboven op een plat oppervlak om te voorkomen dat de rand van de hoed afvlakt. Je houdt de hoed zo goed in model.